Star wars –universumi lohkeilee kuin ahtojää

Rian Johnsson : The Last Jedi (2017)

Ristiriitaisen vastaanoton saanut Star wars -elokuva on tähän mennessä sarjan paras. Tarina on vakavampi ja synkempi kuin aikaisemmin.  Vanhat sankarit kalpenevat uusien rinnalla. On aika saattaa heidät mytologian hämärään, sillä jokin on muuttunut, ja rajalinjat hyvän ja pahan välillä ovat lohkeilleet ja siirtyneet.

Uusien sankareiden on kannettava entistä epävarmemman ajan taakka. Mestari Yodan sanoin: ”Luke, we are what they have grown beyond. That ist the true burden of all masters.”

Daisy Ridleyn Rey ja Adam Driverin Kylo Ren ovat mielenkiintoisempia ja vahvempia hahmoja kuin yksikään aikaisemmista Star Wars -sankareista. Heidän välisensä jännite on kohtalokkaampi ja vaarallisempi kuin mikään aiemmin nähty. Hyvä on urheampi ja uljaampi kuin ennen. Paha on piinatumpi, eksyneempi kuin ennen. Harmaa alue heidän välillään väreilee, rypistyy ja poimuttuu kuin ahtojää.

Universumi rimpuilee kohti uutta, ennen tuntematonta Star Wars –aikaa.

Tarkista saatavuus, DVD

Tarkista saatavuus, BluRay