Ne liberaalit kutaleet tekivät sen taas!

Rob Greenberg: Overboard (2018)

Elokuvan miespäähenkilö on rikas, hemmoteltu, rietasteleva tyhjäntoimittaja. Naispäähenkilö on ahkera, kahta työtä tekevä ja siinä sivussa hoitajaksi opiskeleva yksinhuoltajaäiti.

Käy niin että tyhjäntoimittaja loukkaa yksinhuoltajaäitiä, ja kutsuu ylleen tarinankerronnan jumalattaren koston; sopiva aalto huvijahdin keulan alla heittää heittiön laidan yli mereen.

Seuraavana aamuna hän herää rannalta muistinsa menettäneenä. Yksinhuoltajaäiti tunnistaa miehen, ja ”shanghaijaa” tämän avukseen perheen ja arjen pyörittämiseen. Tyhjäntoimittaja tutustuu tosielämään ja työn tekemiseen.

Tuloksena on kepeä, hyväntahtoinen komedia rikkaudesta ja köyhyydestä, isättömyydestä, sisarkateudesta, etnisistä ennakkoluuloista. Tämä on aikuisten satu, ja se noudattaa Hollywoodin parhaita perinteitä – jos tarina olisi kerrottu 30- tai 40-luvulla, pääosissa olisivat olleet Gary Grant ja Katharien Hepburn. Huvittavaa on myös se että elokuvan henki on anti-trumppilainen (ehkä se olisi ollut sitä jo 30-luvulla!). Ikään kuin kaikki mihin Donald uskoo, olisi käännetty nurin ja todeksi havaittu. Hurray for Hollywood!

Tarkista saatavuus