12. kirjan nimessä on pronomini

Mackintosh, Claire: Annoin sinun mennä

Äiti on palaamassa viisivuotiaan poikansa kanssa kotiin päiväkodista ja jotakin hirveää tapahtuu. Poika jää auton alle ja autoa ajanut kuljettaja pakenee onnettomuuspaikalta. Pojan menehdyttyä suru murtaa äidin

sydämen. Rikoskomisario Ray Stevens alkaa tutkimaan tapausta tiiminsä kanssa, mutta juttu ei selviä ja puolen vuoden kuluttua asian käsitteleminen lopetetaan. Stevensin apuri, Kate Evans jatkaa salaa asian tutkimista.
Onnettomuus tuhoaa pojan äidin, Jenna Grayn elämän ja tämä päättää muuttaa mahdollisimman kauas pois. Hän päätyy asumaan Walesin rannikolle, eristäytyneeseen kylään, pieneen vuokramökkiin.
Hän löytää pienestä kylästä uusia ystäviä, uuden rakkauden ja keksii jopa rahaa tuottavan postikorttibisneksen. Jenna yrittää unohtaa tapahtuneen, mutta onnettomuusyön tapahtumat palaavat aina takaisin hänen mieleensä.
Vuoden päästä saatavien vihjeiden avulla yliajo alkaa selvitä. Juttu onkin lopulta täynnä yllätyksiä.
Kirjan toisessa osassa ääneen pääsee psykopaattinen narsisti, joka osoittaa sanansa Jenna Graylle. Jenna on ollut narsistiin rakastunut ja niin syvällä tämän väkivallan verkossa, ettei ollut enää edes tiedostanut omaa tilaansa. Narsisti alistaa, manipuloi ja eristää uhrinsa. Jenna alistui, sillä hän ei nähnyt muutakaan vaihtoehtoa.

Annoin sinun mennä on todella hyvin kirjoitettu ja itse asiassa aika koukuttavakin kirja. Takakannessa mainostettu juonenkäänne on juuri sitä mitä luvattiinkin. Käänne on erittäin yllättävä ja se tulee eteen ihan puskista. Kirja on mielestäni hieman monimutkainen, mutta siitä ei ole hirmuisasti haittaa. Suosittelen kirjaa erityisesti niille, jotka eivät ole perinteisten dekkareiden ystäviä.

Arvosana: 8+
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus