12. Kirjan nimessä on pronomini

Green, John: Kaikki viimeiset sanat

Yksinäinen poika Miles Halter lähtee Floridasta Alabamaan Culver Creekin sisäoppilaitokseen. Siellä hänen kämppäkaverinsa Chip näyttää hänelle heti kaikki jäynät, mitä koulussa voi tehdä. Hän esittelee Milesille myös koulun seksikkäimmän tytön, Alaskan, johon Miles ihastuu ensisilmäyksellä. Alaskalla kuitenkin on jo poikaystävä, joten hänen ja Milesin suhteen voi unohtaa. Kirja etenee aina uusien jäynien ja selityksien kautta traagiseen tapahtumaan, jota kukaan ei varmasti ikinä unohda. Miles etsiskelee aina vain uusia tyttöjä, joihin voisi ihastua, kunnes viimein luulee löytäneensä oikean.

Kaikki viimeiset sanat oli todella hyvä kirja, mutta ei ehkä kuitenkaan sen veroinen, mitä esimerkiksi Dimily -sarja oli. Tykkäsin kuitenkin kirjan tunnelmista, sillä niitä se sisälsi todella paljon. Suosittelisin tätä kirjaa nuorille, jotka ovat kiinnostuneita parisuhteesta, dramatiikasta ja ehkä sisäoppilaitoselämästä.

Maria Pukkila

Kirjan saatavuus