27. Nuorten kirja

Mazetti, Katarina: Sielunsiskot

Kirjassa lukioikäinen tyttö nimeltä Linnea kertoo muistoistaan parhaan ystävänsä Pian kanssa, ja siitä, kuinka hän menetti hänet. Ennen kuin Linnea tapaa Pian, hän kärsii itsetunto-ongelmista mm. pituutensa takia. Piaan tutustuessaan hän tuntee löytäneensä vihdoinkin ihmisen, joka kuuntelee häntä ja johon hän pystyy samaistumaan. Pian menettämisen jälkeen Linnea puhuu mumminsa huoneessa olevalle seinälle kaikista yhteisistä hetkistään Pian kanssa.

Sielunsiskot vaikutti takakannen tekstin perusteella oikein hyvältä ja kiinnostavalta kirjalta, mutta erehdyin pahasti. Kirja oli mielestäni todella sekava, enkä päässyt tekstin sisälle missään vaiheessa. Kirja oli mielestäni myös todella tylsä, koska siinä ei vain yksinkertaisesti tapahtunut yhtään mitään. Valitsin tämän kirjan, koska se oli vähän lyhyempi kuin useimmat muut lukemani kirjat, ja halusin lukea jotain vähän vähemmän aikaa vievää. Tämän kirjan sisältö oli kuitenkin niin pitkästyttävää luettavaa, että olisin paljon mielummin lukenut jonkin hieman pidemmän ja hyvän kirjan. Jos kirja olisi ollut mielenkiintoisempi, olisin myös saanut siitä lyhyen kirjan hyödyn, koska silloin olisin oikeasti lukenut sen nopeasti. Kirja oli kuitenkin niin tylsä, että lukemiseen mennyt aika tuntui yhtä pitkältä, kuin jos olisin lukenut tuplasti pidemmän, hyvän kirjan.

Maria Pukkila

Kirjan saatavuus