26. Suomalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

Hakala, Kaisa Maaria: Huviretki helvettiin

Kirja kertoo Otsosta, joka lähtee tyttöystäväänsä ja perhettään pakoon. Hän joutuu liftaamaan kyydin tuntemattomalta pojalta, sillä hänen autonsa hajoaa kesken matkan. Jokin pojassa, Kuutissa, vetää Otsoa puoleensa ja siitä alkaakin erittäin vauhdikas ja erikoinen parisuhde. Otso tuntee olonsa Kuutin seurassa mukavaksi, mutta usein hänestä tuntuu, että hänen pitäisi muistaa jotakin tärkeää. Outoa on myös, että Kuutti kieltää Otsoa selvittämästä mitään hänen taustojaan netistä tai häneltä itseltään. Kirjan lopussa Kuutista paljastuukin toinen puoli, jota Otso ei voi hyväksyä.

Kirjan tarina vastasi erittäin hyvin kirjan nimeä, sillä Otson matka alkoi ja jatkui mukavana ja hauskana, mutta loppu oli todellakin yhtä helvettiä. Kirjassa ei oikein tapahtunut mitään, ja kielenkäyttö oli aika rumaa lähes koko ajan, joka vähän häiritsi. Kirja ei oikein ollut minun tyyppiäni, enkä siksi oikein pitänyt siitä.

Maria Pukkila

Kirjan saatavuus