27. Nuorten kirja

Rossi, Veronica: paljaan taivaan alla

Aria on elänyt koko elämänsä Haave-nimisessä kaupungissa, jossa mikään ei ole aitoa. Kaupunki on suljettu kapselimainen tila, jossa kaikki ruoasta happeen valmistetaan muualla. Kaupungin ihmiset elävät virtuaalimaailmassa, jossa fyysinen läheisyys on harvinaista, sillä kaikki tunteet luodaan keinotekoisesti.
Perry taas on asunut koko elämänsä Haaveen ulkopuolella. Maailmassa, jossa rajut eetterimyrskyt, vaaralliset kulkutaudit ja nälkä ovat arkipäivää sekä Perrylle että hänen heimolleen.
Sekä Perryn, että Arian maailmat vihaavat toisiaan.
Huono-onnisten sattumusten kautta Aria häädetään kuvun ulkopuolelle, täysin uudenlaiseen maailmaan. Arian ainoa toivo selvitä on hänen sattumalta tapaamansa poika, Perry.
Perry on joutunut jättämään oman heimonsa ja hän lähtee epätoivoiselle matkalle löytääkseen siepatun veljenpoikansa, kun taas Aria yrittää päästä takaisin omaan maailmaansa ja löytää kadonneen äitinsä. Aria tutustuu Perryyn ja heistä tulee vahvoja liittolaisia.

Kirja on kerrassaan mahtava.
Tykkään siitä, että molempien henkilöiden elämään tutustutaan jo ennen kuin heidän polkunsa kohtaavat. Kerronta vaihtelee hauskasti Arian ja Perryn välillä, mikä auttaa pääsemään paremmin tarinaan sisälle.
Alku on hieman hidas, mutta heti kun Aria häädetään Haaveen ulkopuolelle, eetterimyrskyjen armoille, lukemista ei pysty enää millään lopettamaan.

Vaikka kirja on luokiteltu nuorten kirjaksi, sopii se mainiosti myös hieman vanhemmille lukijoille.

Arvosana: 10
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus