24. Olet tutustunut kirjaan tai sen kirjoittajaan blogia tai sometiliä seuraamalla

Rowling, J. K.: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Kirja kertoo velhomaailmasta vuonna 1926. Lisko Scamander saapuu New Yorkiin tutkimaan ihmeotuksia, mutta ongelmat alkavat siitä, kun hän törmää jästiin, Jacob Kowalskiin, ja heidän laukkunsa vaihtuvat. Lisko huomaa laukun vaihtuneen, mutta liian myöhään, sillä osa hänen ihmeotuksistaan on päässyt karkuun. Lisko lähtee jahtiin yhdessä Amerikan taikaministeriön työntekijän Tinan kanssa. Ihmeotukset aiheuttavat kaaosta New Yorkissa, eikä kuolemantapauksiltakaan vältytä, kun paha, pimeää taikuutta sisältävä obskuuri pääsee karkuun. Lopulta Lisko ja Tina saavat ihmeotukset kiinni ja paljastavat samalla yhden maailman vaarallisimmista velhoista.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat oli erittäin mielenkiintoinen kirja, koska se ei käynyt missään vaiheessa tylsäksi. Tarina meni koko ajan eteenpäin ja sillä oli tietty päämäärä. Miinuksena se, että kirjasta on olemassa vain elokuvakäsikirjoitus, eikä ollenkaan “tavallista” kirjaa, koska tykkään lukea enemmän sellaisia kirjoja, joissa hahmojen tunteita ja muita liikkeitä kuvaillaan tarkasti. Tykkäsin kirjasta erityisesti siksi, koska olen lukenut kaikki Harry Potter -kirjat monta kertaa, ja tämä kirja kertoi ajasta ennen Harry Potteria.

Suosittelisin tätä kirjaa erityisesti kaikille Potter -faneille, jotka ovat kiinnostuneita muustakin Harry Potteriin liittyvästä, ja erityisesti fantasia- ja toimintakirjoista sekä elokuvakäsikirjoituksista pitäville.

Maria Pukkila

Kirjan saatavuus