21. Kirjan nimi houkuttaa lukemaan

Bourne, Holly: It only happens in the movies

Kirjan päähenkilö Audrey alkaa työskennellä koulun ohella Flicker-nimisessä elokuvateatterissa. Hyvin erikoinen esimies Ma sekä rennot työkaverit LouLou ja Harry tutustuttavat Audreyn pienen elokuvateatterin kiireiseen arkeen.
Audrey aloittaa työt paetakseen kotinsa ahdistavaa ilmapiiriä ja vastuuta äidistä, joka ei koskaan toipunut isän lähdöstä. Hän on kyllästynyt katsomaan ailahtelevaisen äitinsä perään, jolla on selkeästi ongelmia alkoholin kanssa.
Kaikki kääntyy pahempaan päin, kun Audreyn isä vaatii heidän kotitalonsa myymistä, jotta he pääsisivät uuden perheensä kanssa tilavampaan taloon.
Audreyllä on muutenkin paljon kaikkea meneillään. Hän toipuu vieläkin erostaan Milon kanssa. Hän on vieraantunut ystävistään ja hän on jopa lopettanut draamakerhon, sillä ei halua nähdä Miloa ja tämän uutta tyttöystävää.
Audrey vihaa rakkauselokuvia, sillä ne antavat hänen mielestään väärän kuvan rakkaudesta.
Hän pääsee kuitenkin näyttelemään työkaverinsa Harryn ohjaamaan elokuvaan, jossa hän esittää miehiä vihaavaa zombiemorsianta. Harry ja Audrey rakastuvat.
Nopeampaa kuin kukaan olisi osannut olettaa.

Aloitin kirjan lukemisen vain sen hauskan kannen ja ihanan nimen takia. Kirja on hauska ja yllättävä. Erilainen kuin kannen ja nimen perusteella olettaisi.
Päähenkilön ajatukset ovat todella samaistuttavia ja välillä vähän höpsöjäkin. Tämä tuo mukavaa keveyttä tarinaan. Romantiikkaa on kirjassa runsaasti, mutta ei kuitenkaan liikaa.
Kirja sopii mielestäni erityisen hyvin yli 15-vuotiaille, jotka pitävät romanttisesta kirjallisuudesta.

Arvosana: 8½
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus