24. Olet tutustunut kirjaan tai sen kirjoittajaan blogia tai sometiliä seuraamalla

Green, John: Kilpikonnan kuorella

Kirjan päähenkilö on viimeistä lukiovuottaan opiskeleva Aza Holmes, joka kärsii monenlaisista pakko-oireista. Pakko-oireet kohdistuvat ennen kaikkea bakteereihin ja hygieniaan.

Aza asuu äitinsä kanssa kahdestaan, sillä isä on kuollut monta vuotta sitten nurmikkoa leikatessaan. Azan paras ystävä on suuri Star Wars -fani, Daisy. Daisy on Star Warsin lisäksi valtavan kiinnostunut kaupungissa sattuneesta miljonääri Russell Pickettin katoamistapauksesta. Hän saa Azan houkuteltua mukaan salapoliisityöhön, sillä Aza tuntee Pickettin vanhimman pojan, Davisin.

Davis on älyttömän söpö ja selvästi kiinnostunut Azasta.

Davis ja Aza ystävystyvät ja sen myötä rakastuvat toisiinsa. Miten Aza voisi voittaa pakkoajatuksensa, jotka hyökkäävät heti, kun poika yrittää pitää häntä kädestä tai suudella häntä.

Kilpikonnan kuorella on varmasti koukuttavin kirja, jonka olen tänä vuonna lukenut. On hienoa, miten John Green sekoittaa useita aiheita keskenään tekemättä kirjasta kuitenkaan liian monimutkaista. Azan tunteisiin on erittäin helppo samaistua. Tämä tekee kirjasta todella todentuntuisen ja uskottavan. Kirjassa kerrotaan vakavista aiheista hulvattomalla tavalla. Näin kirja on opettavaisuutensa lisäksi myös älyttömän hauska.

Arvosana: 10-
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus