23. Kirja on osa kirjasarjaa

Collins, Suzanne: Nälkäpeli: Matkijanärhi

Kirja kertoo ajasta 75:nnen Nälkäpelin jälkeen. Vyöhyke 12 on tuhottu, ja Vyöhykkeen 13 toiminta on koko Panemin kansan tiedossa. Vyöhykkeet 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ja 13 taistelevat Capitolia vastaan, ja yrittävät lopettaa Capitolin kehittämän julman Nälkäpelin, jonka Capitol kehitti 75 vuotta sitten vastalauseena vyöhykkeiden kapinalle. Tämän hetkisen kapinan suunnittelijoina toimivat mm. Haymitch Abernathy, Plutarch Heavensbeen sekä Vyöhykkeen 13 johtaja presidentti Coin. Kapinan johtaja ja symboli on Katniss Everdeen, Matkijanärhi, jonka tehtävänä on johdattaa vyöhykkeet tuhoamaan Capitol ja Panemin hallitsija presidentti Snow.

Nälkäpeli -trilogian kolmas ja viimeinen osa oli todella hyvä, ja siihen mahtui todella paljon erilaisia, tunteikkaita hetkiä. Olen lukenut Nälkäpeli -sarjan kaksi ensimmäistä osaa, ja ne olivat niin hyviä, että minun oli pakko saada lukea tämä kolmaskin osa. Aloitin lukemaan tätä sarjaa, koska olen lukenut myös Suzanne Collinsin kirjoittaman Alismaan tarinat -sarjan ensimmäisen osan, ja tykkäsin siitä tosi paljon.

Suosittelen tämän kirjan ja koko Nälkäpeli -trilogian lukemista ihan kaikille, ja erityisesti jännityksestä, seikkailuista ja fantasiakirjallisuudesta pitäville nuorille.

Maria Pukkila

Kirjan saatavuus