14. Kirjan kirjoittaja on maasta, jonka kirjallisuutta et ole koskaan ennen lukenut

Andri Snær Magnason: Aika-arkku

Nykyisen kaltaisessa maailmassa on huono taloudellinen tilanne, jonka poliitikot ja ekonomistit ennustavat huononevan entisestään. On kuitenkin keksitty mustia laatikoita, joihin voi sulkeutua odottamaan parempia aikoja. Laatikko estää ajan kulumisen, joten sisällä ollessa ei vanhene ollenkaan. Myös päähenkilön Sigrúnin perhe päättää, että on aika kiivetä laatikkoon.

Sigrúnin laatikko aukeaa ennen aikojaan ja ulkona häntä odottavat autiot kadut sekä umpeen kasvaneet pihat. Joka puolella on mustia laatikoita, joiden sisällä ihmiset odottavat maailman pelastumista. Aikansa vaellettuaan Sigrún löytää vanhan naisen ja muita laatikoista heränneitä lapsia. Vanha nainen kertoo lapsille tarinan kuninkaasta, joka halusi hallita aikaa. Tarinan ja nykymaailman välillä on yhteys, jonka ratkaisemalla lapset voivat saada maailman taas pyörimään.

Aika-arkku on hyvin sadunomainen kirja. En oikein osaa sanoa minkä ikäisille kirja on suunnattu, sillä toisaalta siinä on monia piirteitä saduista, mutta siinä käsitellään kuitenkin myös politiikkaa ja talousasioita. Aika-arkku on luokiteltu nuortenkirjaksi, mutta minun on vaikea kuvitella miten nuoret saataisiin tästä kirjasta kiinnostumaan. Kirjan pääsanoma taitaa olla se, että jos kaikki jäävät odottamaan parempia aikoja, niin eihän silloin itsestään mitään parannusta tapahdu.

Todella erikoinen ja poikkeuksellinen kirja.

Jos haluaa vaihtelua elämään ja lukea hieman erilaista kirjallisuutta, suosittelen kirjaa sinulle.

Arvosana: 8
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus