16. Kirjan nimessä tai kansikuvassa on kasvi

Oliver, Lauren: Kuin viimeistä päivää

Kirja on tarina pinnallisesta Samantha Kingstonista. Hän on kaunis ja menestyvä 2000-luvun jenkkinuori. Vaikka kaikki tuntevatkin hänet, on hänellä vain muutama hyvä ystävä. Kaverukset jakavat kaikki salaisuudet keskenään . Niin Samantha ainakin luulee ennen iltaa, joka muuttaa kaiken.

On ystävänpäivä ja illan suunitelmissa on bileet sekä neitsyyden menettäminen. Lupaavasti alkaneesta päivästä tulee Samanthan viimeinen. Tai oikeastaan yksi viimeisistä. Samantha herää seuraavana aamuna ja huomaa elävänsä elämänsä viimeistä päivää uudelleen ja uudelleen. Jokaisena päivänä hän yrittää tehdä jotakin eri tavalla ja eläessään samaa päivää loputtomina uusintojen sarjoina, hän muuttuu pikkuhiljaa ihmiseksi, jollainen hän haluaa olla.

Tajusin vasta kirjaa lukiessani, että olen nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan. Elokuva sekä kirja ovat molemmat mahtavia. Muistan, kun noin vuosi sitten katsoin Kuin viimeistä päivää -elokuvan. Se sai minut miettimään. Vietänkö aikaani sellaisten ihmisten kanssa, jotka tekevät minut onnelliseksi ja riittäväksi juuri sellaisena kuin olen? Aloin myös arvostamaan elämää entistäkin enemmän. Kirjan lukeminen palautti ajatukset mieleeni ja teki minut onnelliseksi tekemistäni päätöksistä.

Kirja itsessään oli erittäin selkeä ja koskettava. Joissakin kohdissa ihmisten stereotypisointi ja pinnalliset aiheet häiritsivät hieman.

Arvosana: 9
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus