13. Sarjakuva

Hautala, Marko & Broci: Varpaat

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Ranskaan, jonne nuori Nina ja hänen reilusti vanhempi miesystävänsä Pete ovat lähteneet seikkailemaan. Baarissa he tapaavat Alexin, joka houkuttelee parin maan alle katsomaan luolamaalauksia. Nina ja Pete saavat kuulla, että Alexilta on varastettu luolassa varpaita ja puuttuvien varpaiden arvoitus vie pariskunnan syvälle maan uumeniin.

Kirjaa lukiessa huomaa, että Broci on todella taitava piirtäjä. En kuitenkaan oikein osaa lukea sarjakuvia, vaikka ne ovatkin mielenkiintoisia ja omalla tavallaan “helppolukuisia”. Sarjakuvat etenevät omaan makuuni aivan liian nopeasti. Lukiessani, ajattelin kirjaa

enemmänkin taideteoksena. Ihastelin Brocin piirtämiä upeita kuvia ja sivujen mahtavaa sommittelua.

Arvosana: 8+
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus