London Philharmonic Orchestra : The Greatest Video Game Music (2011)

Lontoon filharmoninen orkesteri, johtajanaan Andrew Skeet, tarjoaa laajan kattauksen orkesteriversioita tunnetusta pelimusiikista. Levy The Greatest Video Game Music on pullollaan sävellyksiä legendaarisista peleistä, kuten Final Fantasy, Halo, Call of Duty, World of Warcraft… Mutta vaikka pelaaminen tai koko pelikulttuuri ei kiinnostaisi tippaakaan, on musiikillinen nautinto silti taattu. Tästä pitävät huolen Britannian yksi merkittävimmistä orkestereista sekä pelimusiikin korkea laatu ja legendaariset säveltäjät, kuten Hans Zimmer ja Nobuo Uematsu.

Moni 80-luvulla lapsuuttaan elänyt muistaa esimerkiksi The Legend of Zeldan ja Super Mario Brosin 8-bittisillä laitteilla soineen piipittävän teemamusiikin. Lontoon filharmonisen orkesterin sovitukset näistä teemakappaleista ovat kuitenkin kaukana piipityksestä. On uskomatonta, kuinka kaunis teos The Legend of Zeldan tunnarista kuoriutuukaan, kun se saa arvoisensa sovituksen ja esittäjän. Sama pätee moniin muihinkin etenkin levyn vanhempiin kappaleisiin.

Lopuksi pitää vielä mainostaa, että Lontoon filharmoninen orkesteri on levyttänyt myös The Greatest Video Game Music 2:n (2012), joka tarjoaa lisää upeita versioita tunnetusta pelimusiikista. Huomaa myös molempien levyjen äärimmäisen upeat kansikuvat! Teksti Terhi S.

Tarkista saatavuus