Amon Amarth : Jomsviking (2016)

Ruotsalainen death metal –yhtye Amon Amarth julkaisee toukokuussa 2019 yhdennentoista, pitkään odotetun levynsä Berserker. Sitä odotellessa voi kuitenkin luoda katsauksen genrensä tämän hetken suosituimman bändin edelliseen, vuonna 2016 julkaistuun studioalbumiin, joka kantaa nimeä Jomsviking. Ja kuten nimestä voi päätellä, viikingeistä tälläkin levyllä tarinoidaan, kuten yli 25 vuotta kasassa olleella bändillä on tapana ollut.

Amon Amarthin musiikki on genrellensä ehkä jopa epätyypillisen melodista ja helposti lähestyttävää. Vokaaliosuuksia ärjyvä Johan Hegg saa matalan äänensä kuulostamaan lähinnä luksusauton moottorin hyrinältä, ja herran murinaa onkin erittäin miellyttävää kuunnella. Kuten Amon Amarthilla yleensä, tälläkin levyllä musiikki on laadukkaasti tehtyä. Joukossa ei ole ns. täytebiisejä, vaan levy on kaikkinensa rautainen kokonaisuus. Erityisen paljon itse vaikutuin kappaleesta A Dream That Cannot Be, jolla vierailee tunnettu metallin naislaulaja Doro Pesch.

Jomsvikingia kuunnellessaan voi suorastaan tuntea testosteronitason kohoavan ja parran alkavan kasvaa – jopa näin naisihmisenä. Amon Amarthin musiikki sopiikin erityisen hyvin esimerkiksi kuntosalilla, juoksulenkillä tai muuten energiantarpeessa kuunneltavaksi. Rauhoittumiseen tai meditaatioon en levyä sen sijaan suosittele. Teksti Terhi S.

Tarkista saatavuus