Oppimateriaaleja Finna.fi:ssä

Suomen tiede- ja kulttuuriaineistot yhteen kokoava Finna.fi-hakupalvelu tarjoaa nyt uusia mahdollisuuksia oppimiseen

Finna.fi:n miljoonien aarteiden valikoimaan ovat tulleet mukaan avoimetoppimateriaalit. Niiden avulla kuka tahansa voi lisätä osaamistaan esimerkiksi tekoälystä, työelämän kehittämisestä tai kartuttaa kielitaitoaan.

Oppimateriaalit ovat vapaasti käytettävissä. Niitä voi hyödyntää oman osaamisen kehittämisessä, opiskelujen parissa tai opettajan työssä. Suurta osaa materiaaleista on mahdollista muokata omaan tarpeeseen.

Oppimateriaaleja tuottavat yksittäiset opettajat sekä hankkeet, jotka rahoitetaan julkisista varoista. Materiaalit kerätään Finnaan alatitäydentyvästä Avointen oppimateriaalien kirjastosta, joka on niiden jakamisen ja tallentamisen palvelu.

Hakeminen on helppoa

Oppimateriaaleja voi hakea Finnassa kahdella tavalla. Niitä voi selata omalla välilehdellään (https://finna.fi/oppimateriaalit), jossa käytössä ovatmonipuoliset rajausominaisuudet. Hakua voi kohdistaa kaikkien koulutusasteiden ja oppiaineiden, tutkintojen tai tieteenalojen mukaan.Oppimateriaalit löytyvät myös etusivun haulla, jonka kautta saa samalla kertaa nähtävilleen kaiken Finna.fi:n tarjonnan.