6. Kirjassa on kamala kansikuva

Pohjola, Mike: Kadonneet kyyneleet

Kirja kertoo isänsä menettäneestä Roosasta, joka kärsii skitsofreniakohtauksista ja käy niiden takia koulupsykiatrilla. Roosan äiti viettää kaiken aikansa uuden miesystävänsä luona, joten Roosa on lähes aina yksin. Hänen mielessään airis, Punakaneli, seikkailee Kedolla ja yrittää korjata virheensä, joka saattaa pahimmillaan tappaa hänen ystävänsä Omenaruusun. Punakaneli taistelee monia taisteluita sotilaita vastaan ja lyöttäytyy yhteen muiden airiiden kanssa. Kirjan lopussa Roosa saa mielessään edenneen tarinan loppuun ja ymmärtää, mikä on totta ja mikä ei.

Kadonneet kyyneleet oli jollain tavalla todella kiehtova kirja, mutta samalla myös todella outo. Minusta oli mielenkiintoista lukea välillä jonkun henkilön ihan tavallisista päivistä, ettei aina tarvitse tapahtua jotain mullistavaa. Kirjan idea selvisi minulle vasta ihan lopussa, koska tarina vaihtui joka toinen luku Roosan tarinaan ja joka toinen luku Punakanelin tarinaan. Se teki siitä todella oudon. Outoa kirjassa oli myös, että yleensä pystyn aina kuvittelemaan kirjan hahmojen ulkonäöt, mutta airiin ulkonäköä en vain osannut kuvitella, sillä en tiennyt oliko se ihmisen, eläimen vai jonkin muun olennon kaltainen.

Maria Pukkila

Kirjan saatavuus