19. Matkakirja

Smith, Jennifer E.: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea

17-vuotias Hadley on menossa Lontooseen isänsä ja uuden äitipuolensa häihin. Hadley ei todellakaan haluaisi nähdä isänsä uutta vaimoa ja kaiken lisäksi, hän vihaa lentämistä. Hänestä tuntuu vastenmieliseltä esittää onnellista tytärtä, kun isä on viemässä vihille uutta rakastettuaan, joka ei ole äiti.
Hadley myöhästyy lennoltaan vaivaiset neljä minuuttia ja odotellessaan seuraavaa lentoa, hän kohtaa satumaisen brittiopiskelijan, Oliverin. He päätyvät istumaan vierekkäin lennon ajaksi ja pitkällä lennolla New Yorkista Lontooseen, Hadley ja Oliver tutustuvat toisiinsa. Määränpäässä salamarakastumisen sinetöi suudelma.
Lentokentän tungoksessa nuoret eksyvät toisistaan.
Isän häissä Hadley huomaa, ettei hän pysty unohtamaan Oliveria. Hadley livahtaa häistä Lontoon kaduille varmana siitä, että maailmasta ei löytyisi toista Oliverin kaltaista sielunkumppania.

Tämä kirja on IHANA! Kerronta on selkeää ja Hadleyn sisäistä maailmaa kuvailaan todella taidokkaasti. Kaikki Hadleyn ajatukset isästä, uudesta avioliitosta sekä riittämättömyyden tunteista ovat tarkasti kirjoitettuja. Tämä auttaa ymmärtämään Hadleytä ja tämän elämäntilannetta paremmin. Mielestäni on kiva, että Hadleyn ja Oliverin äkki-ihastumisen lisäksi kirjassa käsitellään painavampiakin asioita, kuten vanhempien avioerosta kärsivän nuoren ajatuksia ja omien pelkotilojen tutkiskelua ja niistä selviytymistä.
Tapahtumapaikkoina lentokenttä ja lentokone toimivat mahtavasti. Suosittelen kirjaa lämpimästi ihan kaikille!

Arvosana: 10
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus