30. Joku on suositellut sinulle kirjaa

Tammi

Yoon, Nicola: Kaikki kaikessa

Kaikki kaikessa on nuortenkirja, joka kertoo Madelinesta, joka on allerginen maailmalle. Hänen kotinsa on tarkasti valvottu ilmatiivis kupla, jonka ilma käsitellään koneellisesti, vierailijat puhdistetaan ja kaikki materiaalit sekä ruoat on valittu niin, että Maddy ei saa niistä hengenvaarallisia oireita. Hän ei ole ikinä poistunut kotoaan, mutta on silti elämäänsä pääsääntöisesti tyytyväinen. Hän asuu kahdestaan äitinsä kanssa ja normaalit päivät kuluvat tytön lempikirjojen, kouluprojektien, äidin kanssa vietettävien koti-iltojen ja netissä surffailun parissa.

Yllättäen Maddyn naapuriin muuttaa uusi perhe, jonka elämää Maddy seuraa huoneensa ikkunasta. Perheen teini-ikäinen poika kiinnittää ikkunan läpi huomiota Madelineen. Lopulta Maddyn hoitaja päästää naapurin pojan, Ollyn vierailulle äidin tietämättä ja Maddyn elämä muuttuu lopullisesti.

Tykkään siitä, että Kaikki kaikessa ei ole normaali luku luvulta etenevä kirja. Teksti koostukin tavallisten lukujen lisäksi myös esimerkiksi sähköpostikeskusteluista, Maddyn päiväkirjateksteistä, piirustuksista ja hauskoista kaavioista. Nämä lisäykset tekevät lukemisesta monipuolista. Kirja on kokonaisuutena iloinen ja eläväinen, vaikka sen taustalla onkin synkkiä aiheita. Maddyn ja Ollyn suhteen kehittymistä on erittäin mielenkiintoista seurata.

Tätä kirjaa suosittelen erityisesti romantiikasta pitäville teini-ikäisille.

Arvosana: 10
Maaria Ruoho

Kirjan saatavuus