2. Joku on haukkunut tai kritisoinut kirjaa

John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe

Kirja kertoo parantumatonta keuhkosyöpää sairastavasta Hazel Grace Lancasterista ja hänen poikaystävästään Augustus Watersista, joka on sairastanut luusyöpää ja menettänyt toisen jalkansa. Hazel ja Augustus tapaavat syöpäpotilaille tarkoitetussa vertaistukiryhmässä, ja alkavat tapailla heti ensi tapaamisensa jälkeen. Heitä yhdistää erityisesti Hazelin Augustukselle lainaama kirja Viistoa valoa, ja erityisesti kirjan loppu, jota ei oikeastaan ole. Hazel ja Augustus lähtevät monen mutkan jälkeen Amsterdamiin tapaamaan Peter Van Houtenia, Viiston valon kirjoittajaa. Matka ei kuitenkaan suju aivan suunnitellusti, mutta se syventää Augustuksen ja Hazelin suhdetta. Matkan jälkeen Augustus kertoo Hazelille järkyttävän uutisen, josta seuraa vielä järkyttävämpiä seurauksia.

Tähtiin kirjoitettu virhe oli pääosin ihan hyvä kirja, mutta odotin siltä enemmän. Jotku ystäväni ovat sanoneet kirjan herättäneet paljon tunteita, jotku taas ovat sanoneet sen olevan tosi tylsä. Minun mielipiteeni on vähän siltä väliltä. Kirja sisälsi joitakin tosi surullisia ja iloisiakin hetkiä,, mutta myös paljon sellaista, ettei tarina oikein edennyt mihinkään. Pääosin kuitenkin tykkäsin kirjasta ja haluaisin katsoa kirjaan perustuvan, samannimisen elokuvan.

Maria Pukkila

Kirjan saatavuus