Varaa ja nouda -lainauspalvelu Porissa

Porin kaupunginkirjasto käynnistää varaa ja nouda -periaatteella toimivan kirjojen lainauspalvelun maanantaina 11.5. Aineiston voi varata verkkokirjastosta ja tilata toivomaansa noutopisteeseen. Kirjakassi noudetaan kirjaston ovelta ennalta sovittuna ajankohtana. Noutaessa on hyvä muistaa turvavälit sekä muihin asiakkaisiin että kirjaston henkilökuntaan.

Varauksia voi noutaa kaikista Porin kaupunginkirjaston toimipisteistä, mukaan lukien Nakkilan kirjasto. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä, sillä palveluun voi aluksi syntyä ruuhkaa. Kirjastot ovat olleet pitkään suljettuina ja saapuneita varauksia on kertynyt paljon. Ensimmäiseksi toimitetaan jo sulun aikana saapuneet olevat varaukset ja sen jälkeen varausjärjestyksessä.

Palvelua voivat käyttää rekisteröityneet asiakkaat eli henkilöt, joiden kirjastokortin numero ja muut lainaamiseen tarvittavat tiedot löytyvät asiakasrekisteristämme. Uusia asiakkaita pystytään rekisteröimään 1.6. alkaen, jolloin kirjastot avataan.

Noutopalvelu toimii 31.5. asti, minkä jälkeen kirjastot avautuvat hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Näin käytät Varaa ja nouda -palvelua:

  • Varaa haluamasi aineisto verkkokirjastossa. Tämä on ensisijainen varaamistapa, koska se nopeuttaa käsittelyä.
  • Valitse varatessasi noutopaikaksi se toimipiste, josta haluat noutaa. (Palvelumme toimii vain Porin ja Nakkilan kirjastoissa.) Muiden Satakunnan kirjastojen tilanteen voit tarkistaa olemalla yhteydessä kyseiseen kirjastoon.
  • Mikäli et pääse käyttämään verkkokirjastoa, voit tehdä varauksen myös sähköpostitse tai puhelimitse.
  • Kun varaus on saapunut noutopisteeseen, saat saapumisilmoituksen. Ota yhteyttä noutopaikkaan ja sovi varausten noutoaika. Toimipisteiden yhteystiedot löytyvät täältä (linkki). Asiakaspalvelijamme tavoitat ma-pe klo 9-15.
  • Kaikissa lähikirjastoissa ei ole henkilökuntaa paikalla joka päivä. Jos et saa ketään kiinni, yritä myöhemmin uudelleen tai ota yhteyttä pääkirjastoon. Pääkirjaston yhteystiedot: kirjasto@pori.fi / puh. 02 623 4200, 02 623 4210.
  • Varauksia voit noutaa ma-pe klo 10-16 ennakkoon sopimanasi aikana. Pääkirjastosta ja Nakkilan kirjastosta nouto onnistuu sopimuksen mukaan myös iltaisin.
  • Kirjastoauto ei liikennöi, joten autoon ennen kirjastojen sulkemista tehdyt varaukset voi noutaa pääkirjastosta.
  • Ensimmäinen mahdollinen noutopäivä on maanantai 11.5.
  • Mikäli sinulla on maksuja, jotka estävät lainauksen (lainauskiellon raja on 10 euroa), voit maksaa maksut verkkokirjastossamme ennen kuin sovit noutoajan. Lisäohjeita saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme.
  • Palautuksia otetaan vastaan vain palautusluukkujen kautta.
Varattuja kirjoja varaushyllyssä

PERUTTU Toukon duon kevätkonsertti

Laulaja Kristian Nevalainen ja hanuristi Touko Liljeqvist esittävät suomalaisen iskelmämusiikin helmiä perjantaina 24.4. klo 13 pääkirjaston 2. kerroksen aulassa.

Tervetuloa kuuntelemaan!

Mangalukupiiri etäyhteydellä 2.4.

Mangalukupiiri kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.4. klo 17-19.

Voit osallistua mangalukupiiriin kotoa käsin soittamalla Google Hangouts -puhelun osoitteeseen porinmangalukupiiri@gmail.com.

Ensi kerralla teemana on ah niin ihanat vampyyrit, ja lukulistalta löytyvät sarjat: Vampire Knight (FI),  Vassalord (ENG), Servamp (ENG) ja Blood Lad (ENG). Vetäjänä Siina Vieri.

Lisätietoja Anita Viinamäeltä (anita.viinamaki@pori.fi)

Tervetuloa mukaan mangan maailmaan!

PERUTTU Ilmastoilta Porin pääkirjastossa 24.3.

Ilmastoilta – Yksilön vastuu ja ilmastokriisi

Porin pääkirjaston kokoustilassa 24.3.2020 klo 17-19

Tyrskyt, metsä ja punainen pilvinen taivas sekä tapahtuman tiedot

Alustamassa Lauri Lahikainen

Alustuksen jälkeen työpajatyöskentelyä Canemure-hankkeen vetämänä. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tervetuloa!

Järjestäjä: Satakunnan Ilmastoverkosto

PERUTTU Digituokio Porin pääkirjastossa 5.3.

Digiopastusta Porin kirjastossa

Digituokion aiheena tietoturva – miten pidät tärkeät tietosi ja salasanasi tallessa? Tuokion pitää suunnittelijaopettaja Suvi Soukki-Laine Porin seudun kansalaisopistosta. Esityksen jälkeen mahdollisuus henkilökohtaiseen digiopastukseen. Paikka on pääkirjaston seminaarihuone 2 (toinen kerros).

Satasairaalan kirjaston lopettajaiset ja kirjakarnevaali 26.2.

Seinät kaatuvat, mutta kirjallisuus elää.

KE 26.2.2020 klo 11-17

Kiitämme asiakkaita menneistä vuosikymmenistä!Tule jättämään hyvästit pian purettavalleSatasairaalan kirjastolle. Tee löytöjä suuressakirjakarnevaalissa ja anna kirjoille uusi koti. Kaikkikirjat myydään 0,20 euron hintaan. TervetuloaSatasairaalan kirjastoon – viimeisen kerran!Tapahtumassa on kahvi- ja kakkutarjoilu.

Kirjasto jalkautuu Porin kävelykadulle viikoilla 7 ja 8

Poris Porin kävelykadulla

Porin kirjasto jalkautuu viikoilla 7 ja 8 kävelykadun pop-up-tilaan eli Porikseen. Ystävänpäivänä 14.12. klo 13-15 voi tutustua kirjaston uusiin lukukoiriin Hessuun ja Nettaan. 19.-21.2. klo 10-14 Poriksessa on pop-up-kirjasto. Tilassa on myös jaossa ilmaiseksi kirjaston poistokirjoja, aina kun ovet ovat avoinna. Poriksessa on näiden kahden viikon aikana paljon muuta toimintaa kaupungin muidenkin yksiköiden järjestämänä. Poris löytyy kävelykadulta osoitteesta Yrjönkatu 13.

Ilmastoilta Porin pääkirjastossa 28.1.

Metsät ja maankäyttö ilmastonäkökulmasta

Porin kaupunginkirjaston kokoustila ti. 28.1. klo 17-19

Alustamassa tukija, kirjailija Janne Säynäjäkangas

Illan ohjelmassa on alustuksen lisäksi keskustelua ja työpajatyöskentelyä. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

Järjestää Satakunnan Ilmastoverkosto

Elokuvia Porista 1920-luvulta 1980-luvulle Itätuulen kirjastossa 20.1.

Pori-elokuviaSatakunnan Museo esittää maanantaina 20.1. klo 15 alkaen Itätuulen kirjastossa elokuvasikermän porilaisista elokuvista 1920-80 -luvuilta. Elokuvien jälkeen mahdollisuus keskustelulle. Esittelijänä museon amanuenssi Timo Nordlund. Tilaisuuden järjestäjinä Satakunnan Museo ja Itätuulen kirjasto. Kesto n. 1,5 tuntia.

Porin Kameraseuran näyttely Porin pääkirjastossa

Porin Kameraseuran näyttely

Porin Kameraseuran näyttely Kuvvii ympäri Porrii on esillä Porin pääkirjaston näyttelytilassa 16.12. – 4.1. kirjaston aukioloaikoina.

Näyttelyssä on nimensä mukaisesti kuvia Porista ja
sen ympäristöstä yhdistyksen jäsenten näkeminä.

Susanna Virkki esittelee Politiikan kuvat -kirjansa Porin pääkirjastossa 4.12.

Susanna Virkki

Susanna Virkki esittelee esikoiskirjansa Politiikan kuvat Porin pääkirjaston aikuisten osastolla keskiviikkona 4.12. kello 18. Kyseessä on kirjan porilainen julkistamistilaisuus

Susanna Virkki tulkitsee kansanedustajaehdokkaiden henkilökuvia visuaalisen lukutaidon ja kieliopin avulla. Miten kuvassa olevan henkilön katse, eleet ja sommittelu yhdistyvät yhdeksi tulkittavaksi kokonaisuudeksi. Miten kuvalla halutaan vaikuttaa?

Mielenkiintoisen lisän kirjaan tuovat kansanedustajien haastattelut, jotka paljastavat ehdokkaiden omia ajatuksia kuvista ja niiden taustoista.