Pankkipäivät Porin pääkirjastossa 13.11.

Pankkipäivät

Nordean, OP:n ja S-pankin edustajat vastaavat asiakkaiden kysymyksiin pankkipalveluista Porin pääkirjaston aulassa keskiviikkona 13.11. klo 13 – 15. Mukaan kannattaa ottaa omat pankkitunnukset.

Italian valtionpäämiehet yhdistymisestä nykypäiviin -luento Porin pääkirjastossa 31.10.

Liisa Väisänen

FT, taidehistorioitsija Liisa Väisäsen perinteinen yleisöluento aiheenaan Italian värikkäät valtionpäämiehet torstaina 31.10. kello 18 – 19.30 Porin kirjasto-opistotalon auditoriossa, Gallen-Kallelankatu 14.

Tule kuuntelemaan, miten Girolamo Savonarola liittyy italialaiseen politiikkaan. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton – tervetuloa!

Yhteistyössä Porin kesäyliopisto, Società Dante Alighieri di Pori ja Porin kaupunginkirjasto.

Neuvoja sähköpostihuijauksen tunnistamiseen Porin pääkirjastossa 28.10.

Tapio Lehtonen Satakunnan tietojenkäsittely-yhdistyksestä esittää tiiviin infopaketin sähköpostihuijauksen tunnistamisesta Porin pääkirjaston kokoustilassa maanantaina 28.10. klo 18.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tiedossa on noin 15 minuutin esitys, jonka jälkeen on mahdollisuus esittää omia kysymyksiä

Tylypori-tapahtuma Porin pääkirjastossa 12.10.

Koko perheen Harry Potter -tapahtuma Tylypori valtaa Porin pääkirjaston lauantaina 12.10. klo 11 alkaen. Luvassa työpajoja, velhomaista puuhaa ja taianomaista musiikkia. Teeman mukainen pukeutuminen on sallittua mutta ei pakollista! Myös jästit tervetulleita.

Vuoden Nuori Korutaiteilija 2019 -voittajat Porin pääkirjastossa

vuoden nuori korutaiteilija 2019

Vuoden Nuori Korutaiteilija -kilpailu järjestettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa. Osallistujia oli seitsemän, kaikki Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta.

Voittaneiden töiden näyttely on esillä Porin pääkirjaston aikuisten osastolla 11. – 26.10.2019.

Korukilpailu on Ulvilan kaupungin järjestämä. Kilpailun ja Metallitaideviikot on ideoinut ja toteuttanut museoamanuenssi Ilkka Tarvainen.

Pankkipäivät Porin pääkirjastossa 9.10.

Pankkien edustajat valmiina vastaamaan pankkipalveluita koskeviin kysymyksiin klo 13-15
Nordean, OP:n ja S-pankin edustajat paikalla pääkirjastossa.
Muista ottaa omat pankkitunnuksesi mukaan.

SeniorSurf-päivä Porin pääkirjastolla 8.10.

SeniorSurfissa pääset tutustumaan Satakunnan ammattikorkeakoulun teknologiaproto-tyyppeihin.

Tule kokeilemaan, miltä tuntuu istua älytuolissa, millaista on käyttää jättitablettia tai harras-taa digi-mäkihyppyä. Esillä on myös virtuaalilaseja, joiden kautta pääset vaikkapa virtuaalimatkalle maaseudulle. Lisäksi testattavana on erilaisia toimintakykyä tukevia pelejä.

Kirjastokierrokselle mobiilirobotin opastamana pääset klo 13 alkaen. Päivän aikana kuullaan myös opiskelijoiden ideakilpailuun osallistujien uusista ideoista kirjastolle suunniteltavasta älynurkkauksesta.

Porin taidekoulun Taidekammio –näyttely Porin pääkirjastossa

Taidekammio-näyttely

Porin taidekoulun Taidekammio –näyttely on esillä 8.-16.10.2019 Porin kaupunginkirjaston näyttelytilassa.

Taidekoulun oppilaat ovat loihtineet kirjaston näyttelytilaan velhomaisen taidekammion, johon voi käydä tutustumassa TylyPori -tapahtuman aikana sekä kirjaston aukioloaikoina.

Taidekammioon on kerätty kattava kokoelma velhokoulun väen muotokuvia, taikuuksiin tarvittavaa esineistöä sekä mahtaville noidille ja velhoille kuuluvaa tarpeistoa. Astukoot sisään kaikki ne, jotka eivät taikamaailman outouksia vierasta tahi Hämäkäkkiä kavahda!

Porimurteiste pelikorttei näyttely Pori pääkirjastos

Opisto murrepiiri 35-vuatise toiminna kunniaks o julkastu pelikortit Poris passaa koska vaa ja niit esitellää kirjastos lehti- ja musiikki musiikkiosastol.

Näyttelys o Lampise Ulla värkkäämät alkuperäset korttie pohjat nähtävil. Murrepiiriläiset ja Ulla o myymäs korttei näyttelypaikal perjantain 27. syyskuut koko kirjastoaja ja toril lauvantain kymmenest kolmee. Paka saa kympil ittelles.

Yasushi Koyama: Söpö -näyttely Porin pääkirjastossa

Näyttely esittelee Nippori-tapahtumaa ja kuvanveistäjä Yasushi Koyaman puuveistoksia.
Näyttely esittelee Nippori-tapahtumaa ja kuvanveistäjä Yasushi Koyaman puuveistoksia. Hänen teoksensa ilmentävät söpöyttä ja positiivista energiaa. Näyttely on osa Nippori-tapahtuman ohjelmaa ja se on avoinna pääkirjaston aukioloaikojen mukaan ma-ke 9–20, to-pe 9–19, la 9–15.