Kirjastot jälleen avoinna 1.6. lähtien

Kukkiva omenapuu

Kirjastot avataan yleisölle 1.6.2020 kesäaukioloaikojen mukaisesti. Kirjaston palveluita saa käyttää normaalisti, mutta turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien. Noudatamme avaamiskäytänteissä ja yleisötapahtumissa Aluehallintoviraston sekä THL:n ohjeistusta.

Hygieniasta huolehditaan kirjastoissa muun muassa pintoja desinfioimalla, ahkeralla käsienpesulla ja suojavarusteilla. Lasten lelut pidetään toistaiseksi pois käytöstä. Kalusteita ja toimintoja sijoitellaan tarpeen mukaan uudelleen niin, että turvavälit säilyvät.

Huomioitavaa kirjastossa asioimisessa kesällä 2020:

• Kädet on hyvä pestä sekä kirjastoon tullessa, että asioinnin jälkeen. Myös käsidesiä on käytössä.
  • Pintojen turhaa koskettelua on hyvä välttää. Kiinnitä huomiota myös turvaväleihin.
  • Kipeänä kirjastoon ei pidä tulla asioimaan.
  • Tiskit on varustettu suojaplekseillä ja henkilökunnalla on käytössä suojavälineitä.
  • Siivousta on tehostettu.
  • Riskiryhmiin kuuluvat voivat asioida kirjastossa oman harkintansa mukaan. Myös omainen voi hakea riskiryhmäläisen puolesta varauksia.  Mikäli asiointi ei muulla tavalla onnistu, voi tiedustella noutopalvelun mahdollisuutta omasta kirjastosta. Noutopalvelua tarjotaan riskiryhmäläisille mahdollisuuksien mukaan kesäkuun loppuun saakka.
  • Omatoimiasiointi on toistaiseksi poissa käytöstä ja omatoimiaikojen avaamisesta tiedotetaan myöhemmin.
  • Kopiointi ja tulostaminen kirjastoissa on mahdollista.
  • Maksamiseen suositellaan kortti- tai lähimaksua. Myöhästymismaksuja voi maksaa myös verkkopankin kautta.