Uutta sisältöä Kirjastokinossa toukokuussa

TV-sarjat-kategoriaa on taas päivitetty! Valikoimiin on lisätty mm. kotimainen rikossarja, historiaa Napoleonin ajalta sekä viihdettä lapsille ja lastenmielisille.

Isku suoneen on Pentti Kirstilän romaaneihin pohjautuva Antti Litjan tähdittämä rikossarja, jossa seurataan tamperelaispoliisin taistelua kiihtyvää huumeongelmaa vastaan. Uuvuttava tutkinta vaatii veronsa myös Hanhivaaran yksityiselämästä.

Hupsis-ukot Pat ja Mat koheltavat jälleen! Nyt tarjolla on jälleen 13 uutta jaksoa touhukaksikon tunarointia! Pat ja Mat on yksi Euroopan suosituimmista ja pitkäikäisimmistä lastenohjelmista.

Napoleon -sarja päästää katsojan seuraamaan taitavana soturina, mutta kovin äkkipikaisena miehenä tunnetun Napoleon Bonaparten elämää niin sotatantereella kuin kotioloissakin. Tempaudu mukaan 1800-luvun vaiheisiin!

Bumba on kujeileva klovni, joka esiintyy värikylläisessä sirkuksessa yhdessä ystäviensä kanssa. Ohjelma sopii perheen pienimmillekin, sillä siinä ei nähdä mörköjä eikä muita pelottavuuksia. Hahmot puhuvat omaa fantasiakieltään, jonka kertoja selostaa.

Elokuvauutuudet!

Elokuvia jotka haastavat katsojansa:

Suuri kauneus on Paolo Sorrentinon palkittu mestariteos, jossa ikääntynyt pintaliitäjä havahtuu elämänsä tyhjyyteen. Elokuva putsasi Euroopan elokuva-akatemian palkintopöydän (paras elokuva, ohjaaja, miespääosa ja leikkaus) ja voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin sekä Golden Globen.

Cake on Jennifer Anistonin tähdittämä draama naisesta, joka kamppailee kroonisten kipujensa kanssa – niin fyysisten kuin henkistenkin. Lähinnä komedioista tunnetulle Anistonille epätyypillinen rooli toi hänelle SAG:n että Kultaisen maapallon ehdokkuudet.

Renoir on eteerinen kuvaus Ranskan maaseudusta, luovuuden vimmasta ja viipyilevistä katseista. Elokuva kertoo nivelreumaa potevasta taidemaalari-isästä, rintamalta palanneesta pojasta ja nuoresta mallista, joka vetää puoleensa molempien huomion.

The Grandmaster nivoo koukuttavasti yhteen hypnoottista kauneutta, padottuja tunteita ja vaikuttavaa koreografiaa! Elokuva kertoo legendaarisen Bruce Leenkin opettajana toimineen martial arts -mestarin Ip Manin elämästä 1930-luvun Kiinassa.

Kepeää komediaa:

Ranskalaista häähumua on särmikäs komedia, joka nousi yhdeksi Ranskan katsotuimmista elokuvista kautta aikojen. Perhettään ei voi valita – vai voiko? Tuppautuvaiset vanhemmat Claude ja Mariel eivät ole tyytyväisiä vävyehdokkaisiinsa ja tekevät sen myös selväksi.

Emmauksen tiellä on Puntti Valtosen tähdittämä komedia kylänraittia tallaavasta miehestä kotimaisten iskelmien siivittämänä. Rane on tuhlaajapoika, joka kaikkien hämmästykseksi palaa lapsuutensa maisemiin etsimään itseään.

Jännitystä ja adrenaliinia:

Bone Tomahawk on Kurt Russelin tähdittämä piinaava kauhuwestern, jossa entinen cowboy lähtee etsimään vaimoaan. Matkallaan etsintäpartio kohtaa maanpäällisen helvetin. Muissa rooleissa nähdään mm. Patrick Wilson, Richard Jenkins ja David Arquette.

Solstorm – Aurinkomyrsky on Åsa Larsonin menestysromaaniin perustuva trilleri, jossa nuori juristi joutuu tahtomattaan palaamaan kotiseutunsa maisemiin. Vapaakirkon pastori on murhattu ja herää kysymys, onko lumen peittämässä Kiirunassa kukaan turvassa?

The Gunman on tiukkaotteinen toimintaelokuva, jota tähdittää Sean Penn ja jonka sivuroolissa nähdään lahjakas suomalainen Peter Franzen. Jim Terrier on entinen erikoisjoukkojen ammattisotilas. Mies tahtoo tehdä tilit selviksi menneisyytensä kanssa, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.