Satakirjastot siirtyvät yhteiseen varausjonoon – kirjojen varaaminen helpottuu

Satakunnan yleiset kirjastot siirtyvät yhteiseen varausjonoon tänään 2. tammikuuta 2020. Samalla seutuvaraus ja kuntavaraus siirtyvät historiaan.

Asiakkaan näkökulmasta uudistus helpottaa varauksien tekemistä.

– Varaaminen on entistä helpompaa. Asiakkaan tulee vain valita noutopiste, josta hän haluaa hakea varaamansa kirjan. Enää ei tarvitse katsoa missä teos on paikalla, vaan asiakas saa automaattisesti ensimmäisen vapautuvan niteen, kertoo palveluvastaava Elina Nikola Porin kaupunginkirjastosta.

Varattujen aineistojen kuljetukset toimivat joka arkipäivä Satakirjastojen välillä. Varaamisen suosio on kasvanut sen jälkeen, kun varaaminen muuttui ilmaiseksi.  Yhteisellä varausjonolla halutaan nopeuttaa varausjonojen purkautumista.