Viimeisiä aikoja

Denys Arcand : Barbaarien invaasio (2003)


Remy on kuolemansairas. Hän odottaa väistämätöntä epäonnistuneen sote-uudistuksen seurauksena ylikuormitetussa julkisessa sairaalassa. Isänsä kanssa riidoissa oleva poika, modernin kapitalismin aallonharjalla ratsastava rikas keinottelija, järjestää vastahankaisen potilaan yksityiseen hoitoon, kerää paikalle isän vanhat ystävät, ja muutaman muistorikkaan päivän aikana käydään läpi suurten ikäluokkien 60-lukulainen, punavihreä ja loistokkaan kapinallinen menneisyys pettymyksineen ja riemunaiheineen. Rehellinen, riemastuttava, liikuttava elokuva, jossa poistutaan suurelta näyttämöltä tyylikkäästi, vailla teennäisyyttä. Inhimillinen arvokkuus säilytetään viimeiseen asti. Tällaista kuolemisen taitoa näkee harvoin elokuvissa, ja surullista on, että se on mahdollista vain harvalle meistä.

Tarkista saatavuus, Pori

Tarkista saatavuus, Rauma