Christopher Paolini: Perillinen – Eragon

kansikuva

Tässä Perlinninen sarja ensimmäisessä osassa nuori ihminen Eragon saa yllättäen käsiinsä mysteerisen sinisen kiven. Asiat lähtevät käsistä, kun kivi paljastuu lohikäärmeenmunaksi ja hänen kotimaansa Valtakunta lähettää sotilaita häntä etsimään.

Eragonin kotikaupungin viisas mies Brom kertoo Eragonille tämän olevan lohikäärmeratsastaja, kauan sitten maailmasta tuhoutuneen veljeskunnan ainoa jäsen sekä ainoa henkilö, joka voi silloisen hirmuhallitsijan syöstä vallasta. Voipa sitä mainitakin, että kyseinen hirmuhallitsija on elänyt jo satoja vuosia ja on lohikäärmeratsastaja, joka tappoi kaikki muut lohikäärmeratsastajat.

Mukanaan vain keppi, reppu ja Bromilta saatu miekka Eragon ja Brom lähtevät eeppiselle matkalle pois Valtakunnasta. Matka johtaa heidät moniin paikkoihin ja he ystävystyvät monien kanssa.

Kirjassa näkyy paljon J.R.R. Tolkienin jälki. Monet paikannimistä ja kielistä ovat lähes suoranaisia kopioita. Mutta muuten tarina on hyvä ja koukuttava. Läpi kirjasarjan pystyy näkemään etenkin Eragonin kehityksen maalaisjuntista joksikin muuksi.

Tarkista saatavuus